ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Проверките на КАТ отново ще могат да се правят от един патрул

полицай взима подкуп

Проверките, които извършват служителите на "Пътна полиция", отново ще могат да се правят от един патрул, обяви във вторник вътрешният министър Веселин Вучков пред Нова телевизия. През последния малко повече от месец служителите на КАТ бяха задължени да спират коли само в присъствието на други свои колеги, които да заснемат действията им. Мярката бе въведена със заповед на Вучков, след като в края на ноември униформен бе заснет как невъзмутимо събира подкупи от шофьори в центъра на София.

Последва и "разпореждане" от премиера Бойко Борисов МВР да спре да прави проверки на пътя без монтирана в патрулката камера, Вучков тогава анонсира, че до края на годината около 20 служебни коли ще бъдат оборудвани със записващи устройства.

 "В момента се прави по-широкообхватния метод и мисля, че това го знаем всички, които пътуваме с автомобили. Няколко автомобила могат да бъдат спирани само от няколко автомобила на КАТ и то в условия за заснемане. В края на седмицата ще обявя промяна в това, защото в момента монтираме 20, в последствие още 110 камери във всички патрулни автомобили на "Пътна полиция" на територията на страната, вътре в автомобилите. В резултат на което ще променим малко сегашния регламент с моя заповед. Ще може и индивидуален патрул на полицията да спира и да прави контрол на пътното движение, но в условие на видеозаснемане", обясни във вторник министърът.

Запитан дали този план на МВР е реалистичен и няма ли да стане практика катаджиите да изключват камерите си, когато искат да събират подкупи, Вучков беше лаконичен: "Изобретателност, вероятно, винаги може да има. Това вече е въпрос на наш, вътрешно ведомствен контрол. Отстъпление от тази реформа, която правим, искам да кажа отсега, няма да има – само чрез заснемане. Защото това, освен всичко друго, брани и самата полиция", добави вътрешният министър.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст