ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До края на август отварят бул.”Черни връх” при новата метростанция

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери в 11.00 часа изпълнението на ремонтните работи в Борисовата градина. В момента се изпълнява ремонт на настилките при входа на парка.

До края на август трябва да бъде отворен за движение бул."Черни връх" при строежа на новата станция "Витоша". Тя е част от разширението на втората линия на столичното метро. Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова, след като заедно с директора на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев направиха проверка на изграждането на участъка.

Фандъкова обясни, че метростанцията, която ще бъде готова през юни 2016 година, ще има седем входа. Строителството на отсечката започна през август миналата година изцяло с финансиране на Столичната община, като цялото трасе струва 42.3 млн. лева или 16.5 млн. лева на километър. Столичният кмет увери, че участъкът е включен в новата оперативна програма "Транспорт", така че средствата ще бъдат възстановени на общината.

По изчисления на общината след завършването на този участък от метрото броят на пътниците, които използват подземната железница, ще е над 25 хил. души дневно.

Метрото ще може да се използва и от живеещите в съседните квартали, като от там тръгват и автобусите за Витоша, обясни Фандъкова. Тя обеща да бъдат обновени и пътните платна на булеварда между ул. "Сребърна" и ул. "Филип Кутев", релсовият път, контактната мрежа и електроснабдяването в района. Предвижда се да бъде направена градинка и детска площадка.

Предстои да бъдат извършени отчуждителни процедури за терените по бул. "Черни връх", така че пътят да стане четирилентов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст