ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сотир Цацаров: Прокуратурата ще внесе промени в НПК

Сотир Цацаров

Другата седмица ще представим интересен проект, както за структура за противодействие на корупцията, така и за минимални и необходими изменения в Наказателно-процесуалния кодекс на експертно ниво. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите на главния прокурор, промените ще бъдат насочени най-вече към превенция на масовото явление за осуетяване на влезлите в сила присъди.
„Силата на характера и смелостта имат значение за всеки човек, за един съдия – още повече, защото решава човешки съдби”, коментира той.

„Не сме отчайващо изостанали, но напредъкът ни е много бавен. Направените констатации в доклада на ЕК са обективни и съм удовлетворен от тях, каза главният прокурор. Според него те малко или много дават позитивна оценка на работата на прокуратурата, но това не е максимумът. Не можем да кажем, че в доклада има отличници, най-високата оценка, според мен е 4,50. Аз мисля, че съм оценен заради резултати и правя максимумът, за да си свърша работата”, добави Сотир Цацаров.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст