ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Формулата на кабинета „Борисов 2“ е „Борисов 1“ минус Цветанов плюс Радан Кънев

андрей райчев

Формулата на кабинета „Борисов 2“ е „Борисов 1“ минус Цветан Цветанов плюс Радан Кънев от Реформаторския блок, обяви пред бТВ политологът Андрей Райчев. Според него новият кабинет повишава доверието към себе си, а причините за това са две. Първата е, че има широка форма на коалиция – има опозиция от страна на БСП и ДПС, а втората е новият метод на работа на правителството.

Управляващите са сменили предишният си стил на говорене и политическо поведение, който се характеризираше с непрекъснати заплахи. Встрани е силовата фигура на Цветан Цветанов, махната е злобата в говоренето, Станишев не се споменава непрекъснато, коментира социологът.

По думите му сега виждаме съвсем друг вид фигури – Румяна Бъчварова, Томислав Дончев, основни фигури от ГЕРБ, при които има висока експертност в работата и доверие.

Райчев обаче заяви, че цената на това спокойствие е нула реформа. Според него кабинетът „Борисов 2“ няма да направи нито една реформа. „Говоря за болезнените парични реформи", уточни социологът. Няма да има рязане от никъде – ще продължат да се дават стотици милиони годишно за железниците, даде пример той.

Причината е, че предстоят избори и правителството купува политическо време. Според него тази поза да купуваш политическо време е типова за малки и бедни страни като България.

Очевидно е, че хората приемат правителството и нямат никакво желание за предсрочни избори, каза той. Според последното социологическо проучване на "Алфа рисърч" 61% от българите искат кабинетът да завърши мандата си. По думите на Райчев тези данни се потвърждават и от други социологически агенции.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст