ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Менда Стоянова очаква още гръцки фирми да дойдат у нас

Парламент Менда Стоянова - ГЕРБ

Кризата в Гърция имаше и положителен ефект за България, защото много гръцки фирми са пребазирали седалищата си у нас и внасят данъците си тук. Това може да продължи в следващата година, особено ако СИРИЗА спазва предизборните си обещания. Това заяви председателят на комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова пред БНТ.

"Тепърва ще гледаме какво ще се случва в Гърция", допълни тя.

Стоянова категорично се противопостави на твърденията, че Сметната палата е вкарана в спирала на постоянни смени с политически цели. Тя напочни, че през 2010 година бяха променени законът и моделът на Сметната палата.

"Искахме той да бъде с отговорни ръководители, които пред обществото да вземат решенията и до отговарят за тях, да има професионално ръководство", добави тя. По нейни думи, във варианта, който беше окончателно приет вчера, при вземането на важните решения членовете на ръководството са гласували да присъстват двама професионалисти излъчени от двете професионални организации на външните и на вътрешните одитори.

Според новите промени в закона за Сметната палата има един месец до избора на ново ръководство на одитната институция.

Въвеждането на еврото е единственият изход за България да излезе от валутния борд, каза още председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст