ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Финансов омбудсман ще регулира отношенията между бизнеса и банките

До средата на годината ще бъде създадена институцията на финансовия омбудсман, която ще трябва да регулира отношенията между банките и техните клиенти, съобщи в Ловеч депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на бюджетната комисия в парламента Диана Йорданова, съобщи "Дарик радио".

Според нея създаването на такава институция ще предотврати опитите за измами и ще облекчи бизнеса при получаване на кредити.

"Има много случаи, в които банките увеличават лихвените си проценти, хората не са уведомени, малко са запознати и с дребния шрифт на договорите", каза Йорданова.

По думите й финансовият омбудсман ще има възможност да договаря с различните банки достатъчно облекчени условия за опреден тип бизнес. "Той ще бъде медиаторът между банката и човека, който е решил да развива бизнес", разясни заместник-председателят на бюджетната комисия.

Йорданова посочи и някои мерки против административната тежест и корупцията в бизнеса. Сред тях са съкращаване на срокове за администрацията при регистрацията на нов бизнес, отпадане на част от административната тежест при строителството и обновяването на сгради, както и по-бърза регистрация по ДДС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст