ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БЧК започна да помага на пострадалите от наводненията

наводнение наводнения

Българският червен кръст вече започна предоставянето на материали от първа необходимост на пострадалите от последните дни вследствие на обилните дъждове и силния вятър, съобщиха от пресцентъра на организацията.

В област Добрич – в община Добричка на 200 евакуираните от с. Долина и с. Одринци са предоставени легла, чаршафи, одеяла, възглавници и вода;

В област Варна – на пострадалите в с. Бозвелийско, общ. Провадия са предоставени 50 комплекта чаршафи и одеяла, а на около 500 евакуирани от община Аврен – сандвичи, вода и завивки;

В област Бургас и в област Шумен на пострадалите семейства се предоставя минерална вода, дрехи и матраци. Домакинствата са социално слаби, с възрастни хора и многодетни.

Днес председателят на БЧК Христо Григоров и генералният директор доц. д-р Красимир Гигов заминават на посещение в засегнатите общини на Североизточна България, за да се запознаят на място с конкретната ситуация и с необходимостта от оказване на помощ на пострадали.

В изпълнение на задълженията си според Националния план за действия при бедствия, екипите на БЧК в цялата страна са в готовност за действие при необходимост. Поддържа се и постоянен контакт с партньорите от ПБЗН-МВР, с областните управители и кметовете на общини в застрашените от наводнение региони.

Благотворителната кампания на БЧК за набиране на средства за пострадали от наводненията продължава. Дарения можете да направите на банковата сметка, обявена на интернет страницата на БЧК, или чрез SMS на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст