ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отнеха имущество за 230 бона на издирван от Интерпол

КОНПИ

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) отне имущество за 230 хил. лв. на издирван от Интерпол.

Окръжният съд в Благоевград е уважил иска за конфискация на собственост на стойност 230 790 лв. от Иван Подгорски. Решението е влязло в сила, тъй като не е обжалвано от Подгорски, който от 2013 г. е обявен за издирване от Интерпол. Иван Подгорски и съпругата му Стоянка имат влязла в сила присъда за склоняване към проституция. От семейството се отнемат три автомобила, както и сумите от продажбата на 44 автомобила и кафе-аперитив в град Сандански.

Междувременно Върховният касационен съд потвърди решението за отнемане на имущество на стойност 278 894 лв. от Светослав Кулинов от град Божурище. През 2009 г. той е сключил споразумение и има влязла в сила присъда за рекет. От него се отнема апартамент в град София, налични парични средства, както и сумите от продажба на собственост и левовата равностойност на дружествени дялове.

Володката, както е известен Подгорски, от доста време е в неизвестност. Легендарният крадец избяга, след като за последно го заловиха по време на обир в хранителен магазин. Тогава в Сандански предположиха, че най-вероятно е напуснал страната през Македония и е в Албания, но до момента информацията не е потвърдена. Преди година Интерпол го включи в бюлетина си за издирване с описание: „Роден на 15 юни 1973 г., говорим език български, височина 178 см и „очи с различни цветове“, и прикани всички, разполагащи с информация за него, да се обадят в Генералния секретариат на Интерпол.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст