ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петкова привика ЕРП-тата

С посредничеството на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще се търсят варианти за командироване на работниците от мина „Чукурово“  в други въгледобивни дружества от околността. Това стана ясно по време на среща на министър Петкова с представители на работещите и ръководството на мината

Интересите на българските потребители на ток ще бъдат защитени, като при необходимост ще бъдат направени промени в нормативната уредба. Това е заявила министърът на енергетиката Теменужка Петкова на среща с представители на „Енерго-про“ ЕАД, „ЕВН България“ АД и „ЧЕЗ България“ ЕАД, цитирана от пресслужбата на ведомството.

На срещата са били обсъдени възможности за преодоляване на проблемите, свързани с отчитането и фактурирането на потребената електрическа енергия.

"Електроразпределителните дружества трябва да са предвидими за обществеността и да уведомяват предварително за всяко предприето от тях действие. Откритият и честен диалог ще доведе до повишаване на доверието у потребителите", е посочила Теменужка Петкова. По нейно предложение подобни срещи на експертно ниво, между Министерството на енергетиката и представители на трите електроразпределителни дружества, ще се осъществяват регулярно занапред.

Представителите на енергийните компании са заявили, че ще поставят пред екипа на министерството основните проблеми в тяхната дейност, за да бъдат обсъдени най-добрите решения.

Според министър Петкова е необходима визия за подобряване на общата информираност на потребителите на електрическа енергия. За по-добра информираност тя е предложила още провеждането на информационни кампании, дни на отворените врати, както и мобилни приемни на трите електроразпределителни дружества, където потребителите ще могат да обсъждат конкретни въпроси с компетентни служители на компаниите. Проверките на ЕРП дружествата по отношение на спазването на нормативната уредба ще продължи, е подчертала още тя.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст