ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

20 кг. хашиш и седем автомата “Калашников” откриха полицаи в Марсилия

АК47

По време на първата си визита в Марсилия в качеството си на премиер на Франция Манюел Валс определи като „недопустими“ инциденти като този, който се случи в понеделник сутринта в квартала „Кастелан“ и който наложи намесата на силите на реда, пише вестник Le Monde. По време на полицейската операция бяха намерени седем автомата „Калашников“ и два сака с общо 20 килограма хашиш.

В понеделник в квартала със 7000 жители се разигра сцена, която може да се окаже част от войната между престъпни банди. Две групи въоръжени мъже откриха стрелба, като според полицията посоката на изстрелите е вертикална и хоризонтална. Следите от куршуми по фасадата на сградите оставя впечатлението, че акцията представлява опит за сплашване.

Във връзка с проведената операция след стрелбата Валс заяви, че „до съвсем скоро подобна бърза реакция би била невъзможна“. Стрелбата отекна в ден, в който Валс бе на посещение в Марсилия, за да представи резултатите от предприетите преди две години мерки за овладяване на престъпността в района.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст