ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Първанов е против танкове на НАТО в България

Георги Първанов

Ако в България дойдат танкове на НАТО сега, това ще е лош знак. Щаб на НАТО – да, но да идва военна техника е неприемливо. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов на пресконференция.

Той съобщи още, че депутатите от АБВ ще внесат декларация в парламента относно събитията в Украйна и българската позиция за ненамеса в този конфликт. "България не бива да позволява нейната територия да бъде използва за военни удари в тази посока", каза Първанов.

Той изрази надежда, че декларацията ще бъде подкрепена от останалите политически сили в парламента и добави, че очаква Народното събрание и правителство да проявят воля и характер и да наложат българския интерес.

В мотивите към декларацията на партията се посочва, че държавата ни е заинтересована от бързо спиране на кръвопролитията, връщане на воюващите страни на масата за преговори с помощта на основните международни фактори.

Първанов даде положителна оценка на френско-германския опит за разрешаване на кризата в Украйна. „Аз приветствам мисията на госпожа Меркел, на господин Оланд, това е много добър знак. Това идва да покаже, че Европа осъзнава простата истина, че новата модерната европейска архитектура на сигурност е немислима без Русия и не може да бъде против Русия”, посочи той.

Според него не бива да се отлага грижата за сънародниците ни на територията на Украйна.

„В този момент ние трябва да им подадем ръка, защото ако някой смята, че трябва да потърси сигурност и убежище в България, то трябва да му бъде предоставено. Абсолютно, безусловно трябва да се създадат максимално добри условия да бъдат те приети в държавата ни”, призова Първанов.

Той съобщи още, че партията му ще излезе със собствени листи, от името на коалиция АБВ, на местните избори, като обяви, че целта е "в местната власт да влязат силни личности".

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст