ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Скандал в гръцкия парламент, след като управляващите поискаха финансиране от Русия

каменос

Напрежението в гръцкия парламент при дебатите по програмата на правителството на Алексис Ципрас се покачи след изказване на министъра на отбраната Панос Каменос, лидер на коалиционния партньор „Независими гърци”. Според министъра правителството, ако не се споразумее с кредиторите, може да получи финансиране от трети страни – Русия, Китай или САЩ.

Сценариите за евентуално сближаване между Атина и Москва предизвикаха остра реакция от опозицията. „Не си играйте с бъдещето на Гърция”, предупредиха от парламентарната група на "Нова демокрация".

На висок тон и с видима конфронтация между управляващи и опозиция се водеха дебатите в парламента. Политическата платформа на министрите се посрещна от опозиционните партии с недоверие и дори я нарекоха "неизпълнима”. Основно се коментираше доколко е възможно финансовият министър да постигне някакво споразумение с кредиторите по създаване на „мостова програма” за реализация на реформите.

Финансовият министър Янис Варуфакис заяви пред парламента, че „правителството се намира под заплахи, които нямат нищо общо с европейските идеали”, а опозицията видя в това реален риск от напускане на еврозоната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст