ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КАРЕ – Специалните клиенти на HSBC

 КАРЕ

Още през 2008-а Германия купи от информатор диск с данни за банковите сметки на нейни граждани от алпийското княжество. От т. нар. "лихтенщайнско CD" в германската хазна влязоха близо 180 млн. евро. 

В началото на 2010-а управата на провинция Северен Рейн-Вестфалия плати 2.5 млн. евро за краден диск с данни на около 1100 неизрядни длъжници на хазната със сметки в швейцарския банков гигант "Креди Сюис". През юни подобна "сделка" с анонимни продавачи прави и управата на провинция Долна Саксония. На диска имало около 20 хил. файла с имената на вложители, адресите им, балансите по банковите им сметки, както и вътрешнобанкова информация. В средата на 2010-а данъчната служба на град Мюнстер пък се добира до тайни сметки на 200 германски граждани в швейцарската банка "Юлиус Бер".

 

 

  • Диамантеният магнат на Централноафриканска република Абдул-Карим Дан Азоими, обвинен от ООН за финансиране на бунтовническата групировка Селека в страната, е имал близо 500 хил. щ. долара в сметка.
  • Рашид Мохамед Рашид, бивш египетски министър на търговията, е свързан със сметка за 31 млн. долара. През 2011 г. той избяга в Кайро, но бе осъден задочно за незаконно присвояване.
  • Бившият собственик на футболен клуб "Портсмут" Владимир Антонов е обвинен в банкова измама за 500 млн. щ. долара в Литва. Данните показват, че той има сметка с 65 млн. долара.
  • Раджан Рахея, индийски строителен магнат, е свързан с няколко сметки, по които има общо 262 млн. щ. долара.
  • Търговецът на петрол Джонатан Колецк е свързан с 19 активни сметки, с наличност от 72 млн. щ. долара.
  • Мексиканският бизнесмен Карлос Ханк Рон има сметките в HSBC с почти 180 млн. щ. долара в тях. Той и неговите роднини са били разследвани за предполагаемо пране на пари и връзки с наркокартелите, но всички обвинения са отхвърлени.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст