ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Валери Симеонов: Президентът е неадекватен

Парламент Валери Симеонов - НФСБ Красимир Каракачанов - НФСБ

Президентът е неадекватен. Естествено, че през март КСНС ще е закъснял, той вече е закъснял. Това е неотговорно отношение. Така съпредседателят на Патриотичен фронт Валери Симеонов коментира решението на държавния глава да свика Консултативния съвет за национална сигурност чак през месец март.

Симеонов говори след среща на партията с украинския посланик Микола Балтажи. "Уговорихме се да ни бъде представена официална информация, каквато и посланикът няма в момента. За мен беше интересна самата мобилизация, за която посланикът каза, че от българските села максимум по двама-трима младежи на село се мобилизират“, обясни лидерът на НФСБ.

„Има една народна приказка – хубава работа, ама циганска“, коментира реакцията на президента другият съпредседател на формацията Красимир Каракачанов. Той обясни, че искането на Патриотите не е било на инат или от желание да се заяждат с Плевнелиев.

„Ако самият държавен глава не осъзнава, че заплахите за националната сигурност са поне от две посоки – че състоянието на българската армия не е блестящо и че има нужда от спешен разговор, какво да ви кажа?“, каза Каракачанов. Той обясни, че Патриотите се опитват да не използват обидни квалификации, но поведението на президента било безотговорно.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст