ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шведите са най-отговорни на пътя, а италианците – най-опасни

пиян шофьор

Шведските шофьори имат най-отговорно поведение на пътя, а италианците са най-опасни. Гърците пък са шампиони по неучтиво поведение, показват резултатите от европейска анкета на института Ипсос, цитирани от Франс прес. В изследването са участвали 10 хил. европейци от десет страни – Франция, Белгия, Германия, Великобритания, Италия, Испания, Швеция, Холандия, Гърция и Полша.

Запитани в коя страна шофьорите имат най-отговорно поведение, 37 на сто от анкетираните посочили Швеция, 27 на сто – Германия, по 11 на сто – Великобритания и Холандия.

За близо една трета от участниците в анкетата страната, в която шофьорите са с най-безотговорно поведение, е Италия. Всъщност 58 на сто от италианците отбелязват, че най-безотговорно е поведението на шофьорите именно в родината им. На второ място е Гърция – 20 на сто от анкетираните.

Най-често срещаното неучтиво поведение зад волана са псувните по адрес на други шофьори. 56 на сто от анкетираните заявяват, че от време на време псуват, когато са зад волана. Шампиони са гърците – 74 на сто от тях признават, че го правят.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст