ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Последният участък на “Струма” готов до края на годината

Бойко Борисов и Лиляна Павлова

Повече никога няма да има забавяние в сроковете по изграждането на автомагистрала "Струма", заяви Бойко Борисов, който заедно с регионалния министър Лиляна Павлова направиха проверка на строежа на трасето в района на Сандански.

Срокът за завършването на близо 15-километровия участък от Сандански до Кулата е краят на юли, а на Дупница – Благоевград – октомври.

"Заварвам отсечката от Сандански до Кулата, така както съм го оставил преди година и половина. Очаквам от строителите максимална мобилизация и лот 4 да е завършен в определения срок", призова Борисов.

Той обеща проблемният участък да бъде готов през август или най-късно до края на годината и допълни, че през тази година предстои да бъдат открити редица проекти в цяла България.

Сред тях са автомагистрала „Марица”, столичният бул.„ Европа” в квартал „Люлин”, Северната тангента, вторият лот на магистрала „Хемус” до Ловеч, спортната зала в Русе, както и залите в Пловдив и Варна, заводът за битови отпадъци в София, метрото до Аерогарата, разширението на бул. „Черни връх”, както театри и зали в страната. 

По думите му тези проекти са били "забатачени" при кабинета "Орешарски".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст