ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов обеща великденски добавки към пенсиите

бойко борисов

"Пенсионерите ще получат добавки към пенсиите си за Великден", обеща премиерът Бойко Борисов, който посети конгреса на партия „Движение 21 на Татяна Дончева в НДК. Изненадващо той се появи на конгреса, придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова. 

"Въпреки кризата и дупките в бюджета, ние успяхме да дадем коледни добавки на пенсионерите. Сега приходите са ни по-добри в тези два месеца и казах на финансовия министър да готви по 100 лева за пенсионерите за Великден”, заяви премиерът. По негови изчисления за целта са необходими около 50 млн. лева.

Борисов коментира и темата за искания дълг от 16 млрд. лева. „Аз мога на пръстите на тази ръка да ви кажа какво има да плаща държавата и ще видите, че дори и 16 млрд. лв.  – 12 млн.лв. стар дълг и другите четири, ако ги платим веднага, няма да стигнат с около 2 млрд. лв. 300 млн.лв. имаме за влакове, а не са платени от 2006 г. Кой ще ги плати?”, попита премиерът.

Междувременно той реши да обясни защо присъства на конгреса на патрията на Татяна Дончева.

"Дори и най-големите противници трябва да си прощават. Дончева винаги ми е била противник, но в същото време винаги съм я ценял", аргументира присъствието си той и добави, че има хора с големи усти, но говорят глупости или е обидно да ги слушаш, докато с Дончева имал много спорове, но винаги уважавал мнението й.

"Неслучайно българският народ и религия е отредила един ден дори най-големите врагове или противници да си поискат прошка", каза Борисов във връзка с днешния празник Сирни Заговезни.

Пред гостите на конгреса на "Движение 21" премиерът посочи, че утре може те да са управляващи и този диалог трябва да съществува.

Той даде за пример и сегашната конфигурация на правителството, като коментира, че ако преди четири месеца са го били попитали дали такава конфигурация е възможна, той щял да отговори, че това е абсурдно.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст