ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу Петър Москов

Създава се пряк канал за комуникация между Главния прокурор и здравния министър при случаи на нападение над лекари от „Спешна помощ“  На 27 януари 2015 г. главният прокурор на Република България Сотир Цацаров проведе среща със здравния министър д-р Петър Москов в Съдебната палата. Повод за разговорите бяха зачестилите случаи на нападения над медици от „Спешна помощ".

Софийска градска прокуратура (СГП) отказа да образува наказателно дело по сигнал на парламентарната група на ДПС срещу министъра на здравеопазването Петър Москов. Сигналът срещу д-р Москов е за негови изказвания в ефира на национална телевизия и в интернет-пространството  от 7.12.2014 г. по повод нападения на медици от Спешна помощ.

Прокуратурата приема, че в конкретния случай не се установява целенасочено и умишлено подбуждане към расова дискриминация, насилие или омраза, основана на раса, народност или етническа принадлежност.  Не се установява също единствена цел на произнесените изрази да е било предизвикването в адресатите на изявлението на дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се казва в съобщение на институцията.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст