ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП пак организира протест пред парламента заради новия заем

ПарламентАктуализиране на бюджет бюджета-Атанас Мерджанов - БСПЯнаки Стоилов - БСП

БСП за пореден път се обяви против идеята на правителството за теглене на нов заем и пак ще организира протест пред парламента утре. Това стана ясно след заседание на ръководството на социалистите.

Страната ни трябва да плати 5 млрд. лева заради новия заем, изчисли Янаки Стоилов. Той поиска да стане ясно дали част от парите не са за превъоръжаване, или за други цели, които към момента не се коментират. По думите му се обмисля предложение самото Народно събрание да организира помощ за засегнатите райони в Украйна.

„Ние дадохме негативната си оценка за правителството във връзка с първите сто дни от управлението, но по-интересното е, че тази оценка вече започва да се споделя и от участниците в коалицията“, коментира говорителят на партията Атанас Мерджанов.

Според него, ако се вярва на заявката на АБВ, че няма да подкрепят дълга, и колебанията на ПФ, това означава, че правителството има голям дефицит. Мерджанов упрекна управляващите, че постоянно говорят за заем, но не отчита нуждата от икономически растеж.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст