ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Документи за обществени поръчки във ВМА са били унищожавани, твърди лекар

ВМА военномедицинска академия

Документи за обществени поръчки във ВМА са били унищожавани, алармира пред bTV д-р Емануил Найденов от Асоциация „Млади лекари за ново здравеопазване“. Той се включи в дискусията по скандала с действието на частната фирма "Дерма Прим", собственост на 84% на шефката на кожната клиника проф. Мирослава Кадурина, на територията на дерматологията на военната болница. Това е ставало по времето, когато шеф на здравното заведение е бил ген. Стоян Тонев, понастоящем шеф на здравната комисия в парламента. Вследствие на това премиерът Бойко Борисов поиска Тонев да напусне всички постове, които заема.

Защо трябва сега Тонев да сезира прокуратурата, това е нонсенс при положение, че отдавна е направен одит по поръчка на прокуратурата. Ако всичко е било толкова цветущо, защо вследствие на проверката на одита, се установява, че точно в тези години преди 2007, липсват документи за обществени поръчки, недоумява младият лекар.

Мен ме учудва, че никой, включително и БЛС, не застана с ясна позиция. За мен става дума за схема, обща схема на действие. Аз съм на мнение, че не може системата да продължи да работи с тези мениджъри, които сега са силни на деня, тъй като точно те са изградили сегашните схеми, при които здравеопазването не работи и нямат интерес да се прекъсне тази дейност, каза още Найденов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст