ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Жанета Джамбазка, изпълнителен директор и заместник-председател на управителния съвет на ЗАД “ВИКТОРИЯ”

Жанета Джамбазка

Г-жо Джамбазка, с какво жената мениджър е по-добра в работата си?

– По принцип управлението е съвкупност от много и различни процеси. Това предполага наличието на определени качества, които трябва да притежава един мениджър, независимо от факта към кой пол принадлежи. Основното предимство на жената мениджър е по-добрата интуиция и адаптивност към промените, нагласата да има поглед и към детайлите на бизнес процесите, както и вниманието, което отделя на хората в компанията, която ръководи.

Има ли женски тайни в застраховането?

– Всеки мениджър  има своя индивидуален подход и стратегия, за да постигне целите си. Това предполага и жените в застраховането да имат различни подходи или да ги наречем женски тайни. Умението да балансираш интуицията, разума и емоцията за мен е женска тайна.

Как балансирате между професията и личния живот?

– В последно време нарушавам баланса в полза на професията. Умението за баланс между професията и личния живот за една жена е изкуство. Полагам усилия да разпределям времето си и за двете неща, например след по-дълъг период на натовареност отделям време за възстановяване и обичам да пътувам.

За какво не Ви стига времето?

– Конкретно в този период да отида на ски в Пампорово, където е моето място за зареждане.

Без какво не можете в ежедневието?

– Не мога без много неща, зависи от гледната точка, нали знаете поговорката, че човек може и с две, и с двеста. В общия смисъл, като жена не мога без семейството и приятелите, като мениджър не мога без екипа си!

Какво е Вашето разбиране за успеха?  

– Формулата за успех е резултат от много компоненти, но основните за мен са: ясна визия, стратегия и цел + професионален екип + желание за работа. Когато човек е търпелив, последователен и открие баланса между желанието и възможностите, които има, и  качествата, които притежава, може да постигне добра реализация на целите, които си е поставил.

Какви подаръци обичате да получавате?

– Тези, които са подарени с любов и желание за изненада.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст