ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Касапница в Чехия: Девет души застреляни в ресторант

чешка полиция

Мъж е застрелял девет души в ресторант в Ухерски брод, съобщи вътрешният министър на страната, цитиран от Ройтерс.. Преди да влезе вътре, той подал сигнал в чешката телевизия и съобщил какво смята да направи.

Медиите в Чехия съобщават, че мъжът влязъл в ресторанта и взел за заложници клиентите вътре. По-късно обаче започнал да стреля. Според местните власти мъжът е произвел около 25 изстрела.

Според чешката държавна телевизия въоръжен мъж е нахлул в ресторант "Дружба" и e открил огън. Не е потвърдено какво се е случило с нападателя, но говорител на полицията е заявил пред телевизията, че извършителят е „убит". Минути по-късно министърът на вътрешните работи на Чехия Милан Хованец потвърди, че нападателят е убит, предаде blesk.cz.

Преди стрелбата е имало един или няколко силни взрива. Смята се, че в ресторанта е имало около 20 души по време на нападението. На мястото бързо са пристигнали 8 полицейски автомобила и пет линейки.

"Извършителят е ликвидиран, ситуацията в ресторанта в Ухерски брод вече е овладяна. За съжаление вече ми потвърдиха, че са убити осем души. Има и много ранени, включително и сервитьорка. Става въпрос за 60-годишен мъж, който е влязъл в ресторант „Дружба” въоръжен с два пистолета. Имаме непотвърдена информация, че е мъжът е бил с психични отклонения”, съобщава кметът на Ухерски брод Патрик Кунчар, цитиран от чешката телевизия.

Град Угерски-Брод (на български Унгарски брод) е с население малко над 16 хиляди човека и се намира в Южна Моравия, в югоизточната част на Република Чехия, на около 300 км от столицата Прага.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст