ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зам.-шефката на СГС Петя Крънчева също обмисля оставка

Съдия Крънчева

Единият от заместник-председателите на СГС Петя Крънчева също обмисля дали да подаде оставка от ръководния пост, призна тя пред журналисти. Както е известно, снощи председателят на магистратурата Владимира Янева депозира оставката си.

Съдия Петя Крънчева ръководи наказателното отделение на съда. „Това е личен акт и не бих коментирала от нейно име, коментира тя решението на Владимира Янева. Ако цялото ръководство на съда подаде оставка, то СГС трудно ще работи”, подчерта тя пред медиите.

Съдията от СГС Атанас Атанасов припомни, че искане за оставки на част от ръководството на съда има отдавна. Атанасов е сред съдиите, които написаха няколко писма до ВСС, с които искаха проверка за начина, по който се разпределят дела и за начина, по който се управлява съдът. Той не вижда опасност за съда, ако той остане без ръководство, защото ВСС може да назначи изпълняващи длъжността.

„Явно когато реакцията е само на съдии, не е достатъчно ВСС да се задейства”, коментира Атанасов действията на съвета, които започнаха след няколко писма на посланици. "Няма гаранция какъв избор ще направи ВСС за следващото ръководство на СГС при сега действащите правила.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст