ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов може да бъде двигател на съдебната реформа

Лидерът на ЕНП Жозеф Дол и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов

"Най-важната реформа, която българското правителство трябва да направи, е свързана с промените в съдебната система". До този извод стигнаха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е на посещение в Брюксел, и лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

Дол е изразил задоволство си от приетата наскоро от Народното събрание стратегия за съдебна реформа и е уверил своя гост, че правителството в България може да разчита на пълната подкрепа на Брюксел по въпроса, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Според него ГЕРБ като най-голяма партия у нас трябва да настоява промените в сектора да бъдат извършени, а премиерът Бойко Борисов може да бъде двигател това да се случи. 

От своя страна пък Цветанов е запознал още своя европейски колега, че ГЕРБ вече започва подготовката за предстоящите местни избори у нас. 

Дол е изпратил и поздрави на премиера Бойко Борисов. Според лидера на ЕНП премиерът трябва да продължи започнатите от началото на мандата успешни политики, за да може България да се възползва максимално от европейската солидарност и финансирането чрез структурните европейски фондове.

Дол е похвалил сегашните управляващи и за това, че те са успели да постигнат политическа и икономическа стабилност.

Вчера съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев също се срещна с Жозеф Дол и двамата говориха основно за съдебната реформа, борбата с корупцията в страната и предстоящите на есен местни избори. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст