ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Издигнаха националното знаме пред Паметника на Незнайния воин

3 март церемония по издигане на Националното знаме на Република България пред паметника на Незнайния воин в столицата. Росен Плевнелиев - президент Цецка Цачева - предс. на парламента Николай Ненчев - министър на отбраната

Националното знаме беше издигнато на тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин по повод на Националния празник – 3 март с 20 артилерийски салюта, националният химн и минута мълчание в знак на поклон пред загиналите за Освобождението.

Президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Росен Плевнелиев прие почетните роти с думите: Поздравявам ви по случай трети март, националния празник на Република България.

Ритуалът беше изпълнен на знаково място – пред паметника на Незнания войн в София, издигнат в почит на стотиците хиляди български войници, загинали за родината във войните, водени от българската държава. Под звуците на представителния духов оркестър гвардейци пренесоха националния трибагреник и беше извършен тържественият ритуал по издигане на знамето под звуците на химна на България.

На паметника на Незнайния воин беше положен един венец – като символ на единството на нацията. С минута мълчание беше отдадена почит на загиналите за свободата на България.

На официалната церемония присъстваха българският патриарх Неофит, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на отбрана Николай Ненчев, много политици, посланици, генерали и общественици.

Вечерта на площад "Народно събрание" в София от 18.30 ще се състои тържествена заря-проверка, с която ще бъде почетена паметта на загиналите за свободата на България. Президентът ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст