ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП: Кабинетът да възстанови тока в бедстващите райони

БСППресконференцияМихаил Миков

"От 10-20 години не се е случвало близо 770 населени места да останат без ток за няколко дни. Затова призоваваме кабинетът да мобилизира всички налични ресурси, така че хората да получат достъп до елементарни услуги". Това заяви на пресконференция лидерът на социалистите Михаил Миков. 

Левицата поиска да бъде свикано спешно заседание на енергийната комисия към парламента, на която да бъдат изслушани ресорният министър Теменужка Петкова, както и електроразпределителните дружества, които да обяснят кога ще бъде пуснат токът. Социалистите настояват още на срещата да присъстват и хора от бедстващите райони, които да чуят отговорите. 

Миков се възмути, че управляващите само се снимат пред камерите с дебелите си спортни якета, а в бедстващите райони вече четвърти ден няма ток. Според него сегашното положение е абсурдно. "Ако на управляващите не им е ясно – в планината пада сняг и няма значение дали е февруари или март", отбеляза червеният лидер. Затова, според него, случващото се може да бъде определено само като пълно безхаберие. 

Говорителят на БСП Атанас Мерджанов пък попита къде е националният кризисен щаб, който трябва да заседава при такива ситуации, както и кой е неговият председател, къде е вицепремиерът Меглена Кунева, министър-председателят Бойко Борисов и бъдещият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Това, че премиерът има леко отклоняване от здравословното си състояние, да е жив и здрав, но това не означава, че не може да застане в центъра и да накара един от заместниците си да координира работа по почистването на бедстващите райони", допълни бившият кмет на Смолян и настоящ депутат от региона Дора Янкова. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст