ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Информационна кампания срещу телефонните измами започва в Свищов

Превенция на телефонни измами от МВР

Кампанията, която стартира в Свищов, е под наслов „Заедно срещу телефонните измами“, а организатори са ОДМВР – Велико Търново, РУ – Свищов, Български пощи и електронното издание „Svishtov News“.

„Вратите на районното управление са отворени за въпроси и сигнали на гражданите по този и по други поводи и всеки един служител е готов да окаже съдействие при необходимост”, заяви на откриването началникът на РУ-Свищов Момчил Златев. Той припомни на гражданите най-често прилаганите схеми на телефонни измами и ги посъветва как да реагират при евентуално позвъняване от непознати, които им искат пари.

Кампанията предвижда в рамките на около седмица в 14-те населени места на община Свищов да бъдат разпространени повече от 17 000 листовки с посочени в тях препоръки за предотвратяване на телефонни измами. Български пощи ще разпространят листовките чрез мрежата си от служители на територията на града, а полицейските инспектори са поели ангажимента изработените материали да достигнат до малките населени места на общината.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст