ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Международните бракове в Петрич бързо се разпадат, съдът работи на пълни обороти

Съд Петрич

Зачести разглеждането на граждански дела с международен елемент в петричкия районен съд, съобщиха магистрати днес. Става дума за бракоразводни процеси, при които единият родител е петрички жител, или жител на община Петрич, но е сключил брак в чужбина. В повечето случай смесените бракове са сключени в Испания, Англия и Гърция.

След няколкогодишно семейно съжителстване, идва и моментът за разтрогване на брака. В РС-Петрич вече има практика да решават в зала заплетените казуси по гражданските дела с разводите между съпрузите. Делата са познати като съдебни процеси с международен елемент заради произхода на единия от съпрузите. Той обикновено е жител на Испания, Великобритания, но най-често на съседна Гърция, отбелязва "Струма".

Днес, например, бе разгледан казус, при като има влязло в сила решение за предоставяне на дете от смесен брак между грък и петричанка на майката, но оспорено от бащата –грък, в частта за определяне на режима на свиждане. Съдът призна за основателно искането му и определи ново тълкование на предишното си решение. Бащата ще има възможност да вижда детето си по пет денонощия за всички християнски празници, но в Гърция.
 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст