ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Милионер от Петрич заряза имотите си и се скри в София

Събиране  на вземания

Известният в миналото петрички бизнесмен, собственик на складове и шивашки цехове на територията на Петрич и Сандански, Валентин Илиев напусна родния Петрич, изостави имотите си на банките, пред които те са заложени и се изнесе в София. Склад за строителни материали и шивашки цех, са обявени за публична продажба с обща първоначална цена, от която да тръгне наддаването около 1 млн. лева.

Валентин Илиев бе един от първите богаташи в Петрич, който през годините респектираше с имотното си състояние, което – както се оказа, е било добито с непосилни за погасяване банкови кредити, съобщава Struma.com. Той бе приятел и приближен на петричкия бизнесмен Костадин Лялев, който също фалира и се спаси в София. Оказва се, че изоставените имоти на кредитните милионери в южния град са непродаваеми, тъй като съдия -изпълнителите системно ги пускат за публична продан, но купувачи няма.

Сделки с подобни имоти, миналата година не са регистрирани. Фалити и публични продажби застигнаха първият кредитен милионер в Петрич Живко Томов – Фашиста, който загуби всичко – хотели, заведения, къщи, цехове. Последва го К. Лялев, който пръв напусна Петрич и изнесе бизнеса си в София.

В първите години на демокрацията Петрич бе известен като градът на кредитните милионери и бе един от най-живите в бизнес отношение градове в областта предвид близостта му до границата. Икономическата и финансовата криза в страната нанесе сериозни вреди на бизнеса в Петрич и голяма част от известните в миналото паралии фалираха.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст