ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мъжът на началничката на политическия кабинет на Кунева поема КЗП

Парламент - контрол Меглена Кунева вицепремиер

Димитър Маргаритов Йотов е новият председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП), решиха на днешното си заседание министрите. За членове на комисията пък бяха избрани икономистът Константин Арабаджиев и юристът Константин Райков. Новият състав на КЗП бе утвърден без конкурс, а мотивът за промяната е изтичане на мандата на досегашния.

Вносител на предложението за новия състав на Комисията за защита на потребителите е министърът на икономиката Божидар Лукарски. От стенограмата на днешното заседание на кабинета премиерът Бойко Борисов изразява надежда, че министърът е подбрал добре новия състав на комисията.

Досега Димитър Йотов, който е юрист по образование, е работил на невисока позиция в Ръководството на въздушното движение (РВД). По-любопитното обаче е, че той е съпруг на Мария Карабельова – Маргаритова, която е началник на политическия кабинет на вицепремиера Меглена Кунева. Тя е и член на Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Двамата новоизбрани членове на КЗП пък са от ръководството на СДС, чийто лидер е министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Арабаджиев е бил кмет на район "Студентски" по времето на Стефан Софиянски в периода 1999 – 2003 година. През 2011 година става председател на предизборен щаб на СДС в София. От 5 юни 2012 година до 2013 година е главен секретар на СДС, а от ноември 2013-а е избран за председател на изборния щаб на СДС.

Константин Райков е дългогодишен член на СДС. Той е общински председател на партията в Бургас, а от септември 2013 година става член на националното й ръководство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст