ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Плевнелиев светкавично издаде указ за новия главсек на МВР

Президентство среща Росен Плевнелиев Бойко Борисов

Само няколко часа, след като Министерски съвет предложи Георги Костов за нов главен секретар на МВР, президентът Плевнелиев издаде указ, с който освободи Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и назначи на длъжността досегашния заместник главен секретар на МВР Георги Костов.

По предложение на Министерския съвет президентът Росен Плевнелиев издаде указ и за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

От "Дондуков" 2 уточняват, че принципите за издигането на кандидатури за главен секретар на МВР и за председател на ДА "Национална сигурност", както и възможните номинации, са били съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март, в рамките на проведените от президента консултации с парламентарните политически сили.

Припомняме, тази сутрин парламентът гласува едновременно оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и назначаването на негово място на досегашия вицепремиер Румяна Бъчварова. Час по-късно дойде и официалното съобщение от МС за предлагането на досегашния заместник главен секретар на МВР Георги Костов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст