ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радан Кънев: Рухването на КТБ беше един от резултатите на модела КОЙ

Парламент Радан Кънев РБ

"Естествено, че има модел КОЙ. Назоваването по този начин опростява нещата и все едно е лесно да бъде демонтиран". Така съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев коментира пред журналисти в парламента изказването на премиера Бойко Борисов от вчера, с което той омаловажи ролята на протестите срещу кабинета "Орешарски". "Къде бяха тогава Реформаторите и протестърите, да скочат да ме защитят. На улицата. На улицата бяха 100 души, като дръпнахме ГЕРБ от улицата след първите митинги", заяви вчера Борисов. 

"Рухването на КТБ беше един от резултатите от модела КОЙ, както каза бившият МВР шеф – гайка по гайка не трябва да го има до края мандата", обяви още Кънев.

Той увери, че не е обиден на ГЕРБ, че не беше избран за председател на парламентарната комисия, която ще проучва казуса "КТБ". Кънев разкри, че е имало разговор между всички парламентарни групи, по време на която се е стигнало до извода, че тя трябва да бъде оглавена от човек на Реформаторския блок.

"Вярвам, че колегата Десислава Атанасова от ГЕРБ е подходящ човек, така че ще работим, нищо не обичайно", допълни той.

Относно упрека на лидера в оставка на АБВ Георги Първанов, че Реформаторите са преяли с власт, Кънев отговори, че тяхната работа е, когато другите си изпускат нервите, те да не го правят.

"Според мен не беше прав премиерът толкова лесно да реагира на една откровена заплаха с етническата карта, която не за първи път чуваме от ДПС", каза лидерът на ДСБ.

Кънев подчерта, че грижата за етническия мир е обща и определи като изключително възмутително изказването на Мустафа Карадъйъ, че позицията на Реформаторския блок била фашизоидна.

„Той нарича фашизоидно да не им признаваме монопола върху гласовете на българските турци и мюсюлмани", каза още Радан Кънев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст