Бъчварова разписа оставката на шефа на врачанската полиция

румяна бъчварова

Късно снощи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова е подписала заповед за пенсионирането на комисар Иван Кирилов, съобщи tribali. Така беше сложен край на спекулациите относно бъдещето на бившия шеф на областната дирекция на МВР във Враца.

Оказа се, че въпреки огромната обществена подкрепа, с която се ползваше Иван Кирилов, управляващите от ГЕРБ са предпочели да назначат нов човек начело на полицията във Врачанско. Очаква се до края на деня заповедта за пенсионирането на Кирилов да пристигне и да му бъде връчена лично.

До дни ще бъде назначен и новият директор на врачанската полиция. Той обаче не е сред имената, които местен всекидневник аматьорски прибърза да публикува, а млад човек, на когото ще бъде даден шанс да ръководи областната дирекция. След назначаването му ще последват рокади на няколко нива, като е 100% сигурно, че ще бъде уволнен и човекът на ДПС, заел сегашното си място благодарение на лобирането от близкия му приятел Борислав Банчев, твърди изданието.

Кирилов пое поста на шеф на врачанската полиция от Росен Иванов на 9 октомври 2013 г. и почти година беше временно изпълняващ длъжността. Постоянната му заповед за назначение бе разписана от тогавашния министър в оставка Цветлин Йовчев и пристигна във Враца в последния работен ден на кабинета "Орешарски".

Малко преди да стане тази рокада, на 18 юли 2013 г. във Враца бе пребит началникът на отделението за остри психични заболявания в местната болница д-р Пламен Петров.  По думите му, той бил нападнат от двама униформени в 7.25 ч. във входа на блока, където живее, арестуван и отведен в РПУ-то. Версията на униформените тогава бе, че лекарят се държал грубо и не е представил личните си документи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст