ГЕРБ и Реформаторите ще се подкрепят на местните избори

Парламент Радан Кънев - Реформаторски блок Цветан Цветанов - ГЕРБ

Когато на местни избори имаме кандидат от ГЕРБ или РБ на балотаж, ще подкрепим съответния кандидат. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на съвместен брифинг с Реформаторския блок в парламента.

По думите му изборите в Сърница могат да дадат модела, по който ще се действа на изборите през есента. „Едни опоненти в предизборната кампания днес могат да си стиснат ръката и да покажат, че изборите минава съвместно между ГЕРБ и РБ“, обясни той, визирайки кандидатите за местните избори.

„Това, което се случи при разпределението на общински съветници показва как ще бъде формирано мнозинството и ще можем да очертаем перспективата и бъдещето на най-младата община в България“, подчерта Цветанов. „Това, което решихме е за оставащите дни двамата опоненти, съвместно да минат във всички населени места, да разяснят, че силата в тази съвместна инициатива да работим заедно ще бъде факт и те ще могат през настоящите дни да убедят всички, че трябва да бъдем заедно“, обяви той.

„Това е първа стъпка и добра стратегия за предстоящите местни избори“, каза още Цветан Цветанов. 

"В неделя на изборите в Сърница се счупи мита за монопола на ДПС върху вота на българските мюсюлмани, както и мита за ксенофобския характер на настоящото управление на страната", каза от своя страна съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.

Той подчерта, че хиляди български мюсюлмани са избрали ГЕРБ и РБ в една остра и достойна конкуренция по между им, дали са им мнозинство в общинския съвет, за да управляват заедно. „Община Сърница ще бъде управлявана от мнозинство в общинския съвет от ГЕРБ и РБ съвместно. На база на много силна кампания ще има кмет, излъчен от това общо мнозинство“, каза още Радан Кънев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст