Световната биткойн асоциация подаде молба за защита от фалит в САЩ

Виртуалната валута биткойн

Световната биткойн асоциация – организацията с нестопанска цел, която възнамерява да обедини всички биткойн компании и организации по целия свят, е подала молба за защита от фалит в Манхатън, съобщава Bloomberg. Организацията е обявила пасиви на стойност приблизително 300 000 долара.

Въпреки че молбата за защита от фалит е подадена САЩ, в уеб сайта на организацията като основен адрес е посочен швейцарският град Цюрих, а не Ню Йорк. За момента Световната биткойн асоциация не е излезнала с официално изявление по въпроса.

Световната биткойн асоциация е създадена и ръководена от Дориан Крид, а нейн вицепрезидент е Кристиан Мадер. Впоследствие Крид започна и други проекти, като например Wikirating, който осигурява безплатни кредитни рейтинги. Мадер пък е популярен блогър от Швейцария и работи за Вitcoinnews.ch.

В последните месеци медийният фокус до голяма степен се измести встрани от най-популярната криптовалута. Сред основните причини е стабилизирането на цените, които в последните три месеца кръжат около 300 долара за брой.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст