ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ и ДПС влязоха в остър спор заради балотажа в Сърница

Парламент Лютви Местан ДПС

Депутатите от ГЕРБ и ДПС влязоха в остър спор от парламентарната трибуна заради балотажа за кмет на Сърница, който ще се проведе тази неделя.

В декларация лидерът на движението Лютви Местан обвини управляващите в репресия и натиск над хората, които гласуват за ДПС. Той разкритикува ГЕРБ, че използват деца за агитация за вота и показа снимка от посещението на жители на Сърница в парламента дни преди вота, сред които има и ученици.

"Имаме сигнал, оплакване, че децата са били откъснати от училище, за да отидат в парламента", изтъкна лидерът на ДПС и попита ГЕРБ защо не са ги поканили в събота или в неучебен ден. Той обвини и директора на държавно горско стопанство във Велинград, че е заплашвал хората, гласували за ДПС, да им спре тока.

В отговор на критиките на Местан депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева припомни, че е тяхна практика да заплашват хората, които не гласуват за движението. По думите й заплахите са свързани с това хората да не получат пенсии, помощи и други.

"След като политическите аргументи се оказаха недостатъчни, прибегнахте към неполитически – брутален политически натиск, който от вчера е с елементи на репресия", отговори Местан. Той отхвърли твърденията, че се нарушава статуквото на ДПС в района, защото в момента кметовете и на Сърница, и на Побит камък и Медени поляни са от ГЕРБ.

"Втрещена съм. Колегата направи преразказ на това, което прави ДПС в смесените региони", заяви Караянчева и обясни, че в тези места дори продуктите, които се дават от БЧК, пак се раздават от ДПС.

Депутатката от ГЕРБ припомни, че по време на зимната блокада властта е вдигнала вертолети за хората в Кърджалийско, а там живеели предимно избиратели на ДПС.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст