ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тикнаха в ареста подпалвач от Твърдица, нанесъл щети за около 57 000 лв.

Арест за наркотрафик

В Районно управление „Полиция” – Твърдица е приключено досъдебно производство за палеж, причинил щети за около 57 000 лева. Криминалисти започват работа по случая в началото на месец януари, когато е получено съобщение за запалена кравеферма в село Червенаково, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Полицейските служители и експерти, пристигнали на мястото, установяват, че пожарът е предизвикан умишлено. В резултат на извършените процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявеният 45-годишенмъж с инициали Н.И. от село Бинкос.

По лични подбуди на 3 януари, през нощта около 02,40 часа, след като е използвал запалителна течност, умишлено запалил стопанска постройка, собственост на 42-годишен мъж от село Червенаково. Пожарникарите са гасили пожара в продължение на три часа, като успяват да спасят 18 от животните и две съседни сгради. Огънят е унищожил 470 кв.м. покривна конструкция, 1700 бали с люцерна, вана за охлаждане на мляко с оборудването, легла , фуражомелка, доилни агрегати , девет крави и друго имущество. Нанесените щети е за около 57 000 лева.

Досъдебното производство е приключено и предадено на прокуратурата с мнение за предаване на Н.И на съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст