ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Москва ликвидираха канал за фалшиви пари и документи

американски долари

В руската столица е ликвидиран канал за производство и пласмент на фалшиви пари и документи, съобщават от градското управление на руското МВР.
При опит на московчанка да пласира сумата от 470 хиляди фалшиви долара на валутния пазар, тя е била задържана от сътрудници на правоохранителните органи. Според местното МВР, задържаната е възнамерявала да получи 60 хиляди истински долари в резултат на тази незаконна сделка.

В дъното на цялата схема се оказала обаче "голяма риба" – генералният директор на една от водещите московски типографии. При обиска на производственото учреждение московските полицаи са намерили специално производствено оборудване за изготвяне на фалшиви пари и на неистински документи. Били са открити и „ескизи и бланки на служебни удостоверения на сътрудници на специалните служби и на другите правоохранителни органи“.

Полицаите са открили освен това фалшиви бандероли за алкохолна продукция; бланки на нотариални актове и на нотариални пълномощни със съответните печати, както и печати на различни медицински учреждения. Освен това е сложена ръка и върху хартия с водни знаци, и върху пробни образци от фалшиви банкноти с номинал 100 долара.

Възбудено е наказателно дело.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст