ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И прокурорите в Стара Загора погнаха случая „д-р Вуцов“

фалшива диплома на д-р Йоцов

Районната прокуратура и в Стара Загора е започнала проверка по случая с фалшивата диплома на доктор Иван Вуцов, потвърди за „Хоризонт“ Нейка Тенева – зам.окръжен прокурор и говорител на прокуратурата. В хода на проверката трябва да се установи има ли неправомерни действия и на други длъжностни лица по този случай. В Районната прокуратура – София продължава досъдебното производство срещу старозагорския лекар, очакват се резултати от експертиза на неговите дипломи.

Районната прокуратура в Стара Загора извършва проверка дали доктор Иван Вуцов е фалшифицирал сам своето свидетелство за кардиология или само е използвал документа с невярно съдържание. Проверката би трябвало да установи дали има и други длъжностни лица от университетската болница и от РЗОК, отговорни по случая „Вуцов“.

По думите на Йовчо Йовчев – изпълнителен директор на университетската болница, доктор Иван Вуцов е все още в отпуска и ако се наложи ще ползва и неплатена. Той продължава да твърди, че няма да го освободи от отделението по инвазивна кардиология, докато съдът не се произнесе и не признава официалното становище на Медицинския университет в София, откъдето потвърдиха, че старозагорският лекар е с фалшива диплома за кардиолог и затова името му е извадено от списъка на кардиолозите и на инвазивните кардиолози в България, което означава, че не може да работи по тези специалности нито в лечебно заведение, нито под формата на индивидуална практика.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст