ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Младежи от ГЕРБ работели като “тролове”

тролове

Членове на младежката организация на ГЕРБ са били мобилизирани да влязат в ролята на интернет тролове преди последните парламентарни избори, показа разследване на bTV. Те са коментирали материали в сайтове, като по този начин са манипулирали общественото съзнание.

Разследването показа, че „троловете“ даже са отчитали свършеното в специални доклади, което е станало причина за бъдат хвалени за огромната си активност. Младите партийци са били насочвани от координатор, изпращал указания от имейл с потребителско име gogotovictory. Активист на име Митя съветва младите партийци да пишат коментари по два пъти на ден.

Те манипулирали в коментари под сайтове, обявявайки ГЕРБ за най-великата партия. Писали са дори доклади, с които са отчели "работата си", били са и похвалени за огромната си активност от координатора. Едната посока на коментарите е проГЕРБ, а другата – срещу нейните "врагове" – Мая Манолова, Николай Бареков и други.

Троловете трябвало дори да коментират в полза на ГЕРБ трагичния случай, при който жена се самозапали пред президентството. "Коментираме, че е лудост като се случи подобно нещо и започваме да се говори за ГЕРБ", пише в указанията, цитирани от телевизията. Троловете трябва да подчертават, че самозапалването е станало пред президентството, а не пред централата на ГЕРБ.

След добре свършената работа интернет троловете получили и благодарствено писмо "от името на целия щаб". Националният предизборен щаб на ГЕРБ се ръководеше от Цветан Цветанов, а зам.-председатели на щаба бяха Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст