ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нов “играч” поиска ЦСКА, Томов със срок днес по обяд

ЦСКА стадион Българска армия

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов има срок до днес по обед да подпише споразумение, което ще доведе нов инвеститор в клуба. Това съобщи вчера вечрат пълномощникът Милко Георгиев в ефира на телевизия Diema Sport. По думите му пълномощното, което той и Борислав Лазаров са получили от акционерите Петър Манджуков и Юлиян Инджов не касае техните акции, а им дава право да представляват бизнесмените, като двамата представители се ползват с подкрепата на огромна част от фенската маса на клуба.

"Не са ми прехвърляли акции, ние сме упълномощени да представляваме двама от главните акционери, при това за определен период – до края на календарната година. Идеята аз и Боби Лазаров да бъдем упълномощени и да бъдем гарант пред феновете е, че нещата този път няма да се случат задкулисно, коментира Георгиев. През последните 4-5 дни денонощно течаха разговори между нас и Александър Томов, който също е акционер. Ние бяхме посредници между инвеститор, който стои отстрани и е поставил своите условия, а се надяваме, че до утре сутринта Томов ще ги приеме. Те са той да подпише споразумение за прехвърляне на мажоритарния пакет акции и когато това се случи от посочена от инвеститора фирма, да бъде определен размерът на задължението на ЦСКА към „Лира инвестмънтс“."

На въпрос дали може да се говори за нов „играч“ на сцената, Георгиев отвърна: „Да, защо не? Формулирайте го както искате. Има инвеститор, който реално стои зад идеята ЦСКА да бъде управляван като печеливш клуб, а не като фирма ,която година след година трупа задължения. Този филм свърши. Цифрите, които ние сме погледнали, включително финансовия отчет за миналата година, са тези, с които сме се запознали. Това са цифрите, подадени от ЦСКА. Какво ще покаже докладът на инвеститора, ще стане ясно след месец-месец и половина. Може и да съвпадне с края на шампионата. Целият процес трае неопределено време, ние не знаем какво се случва. Не е толкова важно какво ще излезе като цифри, а по-скоро е важно някои от задълженията, които ЦСКА има към „Лира инвестмънтс“, да бъдат отписани.“

Предложението не е от днес, предложението е от няколко дни, стана още ясно. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст