ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвиниха в корупция високопоставен сенатор от САЩ

Робърт Менендес

Сенаторът демократ Робърт Менендес официално беше обвинен в корупция и измама, съобщи АП.

Политикът от кубинско-американски произход бе обвинен, че е приел подаръци и предизборни дарения на стойност близо 1 млн. долара от отдавнашния си приятел д-р Саломон Мелджен в замяна на политически услуги. Според обвинението 61-годишният Менендес е изпозвал влиянието си в Сената в полза на офталмолога от Флорида, който пък му е осигурявал луксозни ваканции, пътувания с частен самолет, голф екскурзии и парични вноски за фонд за правна защита.

В замяна сенаторът е използвал влиянието си за уреждане на счетоводни спорове за десетки милиони долари с държавна осигурителна програма за пенсионери, съдействал е на молбите за виза на приятелки на Мелджен и е работил по уреждането на договорен спор с Доминиканската република.

Менендес е сред най-високопоставените членове на Конгреса. Той беше открит противник на усилията на президента Барак Обама да нормализира отношенията на САЩ с Куба и на преговорите с Иран за ядрената програма на Техеран. До януари тази година Менендес беше председател на сенатската комисия по външнополитически въпроси.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст