ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Габрово полицията задържа двамина за серия телефонни измами

Човек с белезници

Габровски криминалисти задържаха двама мъже за серия телефонни измами. Започнати са досъдебни производства за четири престъпления, извършени по идентичен сценарий, съобщават от пресцентъра на МВР. Извършителите били задържани непосредствено след като взели 1000 лева от 63-годишна жена от Габрово. Измамата била извършена по сценария „близък роднина се нуждае от средства за предплащане на изгодна покупка на климатици“.

Криминалисти влезли в дирите им, след като на 31 март, около 13.00 часа, в полицията постъпил сигнал, че в района на габровския кв. „Дядо Дянко“ са забелязани двама мъже със съмнително поведение, които се придвижвали с лек автомобил „Опел Вектра“. При незабавно предприетите заградителни действия, на бул. „Трети март“, полицаите установили и спрели за проверка колата. В „Опел“-а пътували 21-годишен жител на село Еница и 24-годишен мъж от плевенското село Глава. След задържането им е установено, че по-рано същия ден, по идентична схема, двамата са взели и 3000 лева от 70-годишен габровец. Парите от двете престъпления са намерени в автомобила и са иззети.

В хода на работата по изясняване на случаите е установено, че мъжете са участвали в осъществяването и на още две телефонни измами, извършени на територията на Габрово. На 27 март получили 2000 лева от 71-годишна жена, а на следващия ден – 1400 лева от 79-годишен мъж.

Срещу задържаните са започнати досъдебни производства, работата по цялостното изясняване на случаите продължава.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст