ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рекетираха бизнесмен за 200 000 евро пред скрита камера

Левове

Бизнесмен е рекетиран за 200 000 евро пред скрита камера на Нова телевизия. Срещу тези пари представител на екологична организация обещава да си мълчи за евентуални замърсявания. Разследващият журналист Марин Николов заяви в „Здравей, България“, че е снимал как корумпирани еколози искат парите с цел да оттеглят жалба до съда, за замърсяване на един проект. Той определи схемата като „обществено неприемлива” и уточни, че жалбата е за това, че екоминистерството в лицето на една районна инспекция, не си е свършило работата по установяване на опасностите от замърсяване по проект за газификация.

Десетките природозащитни организации у нас често атакуват пред съда проектите, които нямат ОВОС, с претенциите, че министерството не си е свършило работата по закон и има опасност от замърсяване, пише пък Флагман. А някои от еколозите директно искат пари от бизнесмена с проекта, за да оттеглят жалбите си пред съда. За такъв натиск сигнализира бизнесмен с проекти за газификация в градовете Пирдоп и Златица.

Пред скрита камера на Нова телевизия адвокат, който посредничи на еколозите, казва на бизнесмена колко пари искат. Председателят на екокоалицията потвърждава, че иска 200 000 евро, за да спести на инвеститора финансовите загуби и съдебните разправии около забавянето на проекта.

Скандалните кадри ще бъдат показани в неделя в „Разследване” след централните новини.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст