ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Гърция вече обмислят предсрочни избори

сириза

Гърция няма да приеме предложенията на международните кредитори за постигане на споразумение. Това каза гръцкият премиер Алексис Ципрас след среща с министъра на финансите Янис Варуфакис и други членове на кабинета. Той свиква тази вечер кризисно извънредно заседание на парламента.

Вероятността за предсрочни парламентарни избори в страната все повече нараства.

"Правителството на СИРИЗА ще свика предсрочни избори, ако международните кредитори на страната не смекчат условията по сделката за отпускане на средства срещу реформи", заяви заместник-министърът по социалната сигурност на страната Димитрис Стратулис, предаде Ройтерс.

"Кредиторите искат да наложат по-тежки мерки. Ако те не се откажат от този пакет с изнудвания към правителството, ние ще трябва да търсим алтернативни решения – например избори", каза той.

Стратулис е от крайнолявата фракция в СИРИЗА и не е ясно дали изказването му отразява мнението на други представители на партията. Агенцията отбелязва, че въпреки това то е знак за задълбочаващото се недоволство спрямо предложените реформи от кредиторите и вероятността партията да търси други алтернативи, за да избегне приемането на плана.

По-рано днес Гърция обяви, че ще забави поредното си плащане към Международния валутен фонд (МВФ).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст