ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Плевнелиев: Ще е трагедия, ако депутатите не подкрепят референдума

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че очаква депутатите да дадат зелена светлина на поискания от него изборен референдум. Преди дни той внесе предложението си в парламента, с което настоява допитването да е по въпросите за задължително гласуване, мажоритарни избори и електронен вот.

От БСП обвиниха президента, че е нарушил закона, защото не е изчакал едногодишния срок от отхвърлянето на искането му миналата година. Според Плевнелиев и ГЕРБ обаче нарушение няма.

"Ще бъде изключителна трагедия за българската демокрация, ако и този път Народното събрание се отнесе толкова национално безотговорно, колкото и предишното”, каза държавният глава.

Той допълни, че миналия парламент вече е в историята, но отказал да чуе гласа на над 500 хил. българи. Плевнелиев прогнозира, че този път ще бъде демонстрирано по-отговорно отношение.

"Възможно е не всички въпроси да бъдат одобрени, това зависи от Народното събрание. Ще играя по правилата. Така както решат те – така и ще бъде. Вярвам, че и трите въпроса са добри, много смислени и се желаят от хората. Очаквам референдум и след това-глас народен, глас Божий", каза още Росен Плевнелиев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст