ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ердоган: Уважаваме вота на народа

Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова всички политически партии да постъпят отговорно и да помогнат за запазване на стабилността на страната. Изявлението му е първото, след като управляващата Партия на справедливостта и развитието загуби пълното си парламентарно мнозинство на вчерашните избори.

В изявлението на президента се казва, че нито една политическа формация не е получила мандат да управлява самостоятелно страната, като мнението на народа трябва да бъде уважено.

Ердоган призовава още всички политически сили да работят за запазване на атмосферата на доверие и стабилност в страната.

"Вярвам, че резултатите, които не дават възможност на нито една партия да състави еднопартийно правителство, ще бъдат оценени трезво и реалистично от всяка партия", заяви Ердоган.

Надеждите на турския президент да поеме изпълнителни правомощия се натъкнаха на голяма спънка в неделя, когато управляващата Партия на справедливостта и развитието, която той основа, не успя да спечели категорично мнозинство за първи път, откакто дойде на власт през 2002 г.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст