ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спецпрокуратурата обвини бандата на Крокодила

Емил Милев-Крокодила

Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт срещу Емил Милев – Крокодила, Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров по обвинения за извършени тежки умишлени престъпления, съобщават от пресцентъра на съда. Емил Милев, Едуард Павлов и Мартин Димитров са предадени на съд за ръководство и членуване в организирана престъпна група, действала на територията на страната от февруари 2004 г. до 24.11.2013 г. Групата представлявала трайно сдружение на лицата с цел да вършат кражби и грабежи, създадена е била с користна цел и е била въоръжена.

Емил Милев е привлечен като обвиняем за това, че е ръководел тази организирана престъпна група, а Едуард Павлов и Мартин Димитров за това, че са участвали в нея. В същата група е участвал и Димитър Митрев до 14 декември 2009 г., когато е починал при престрелка с полицията. Групата разполагала с огнестрелни оръжия – пистолет марка ЧЗ 75, пушки-помпи и автомат "Калашников", лек автомобил марка Опел „Омега“, полицейски атрибути – сини лами тип буркан за закрепване върху автомобили, дрехи и ленти с надписи „Полиция“, ръкавици, маски за лица, радиостанции.

На 14 декември 2009 г., около полунощ, на Автомагистрала „Тракия" в района на пътен възел с. Вакарел, общ. Ихтиман, област Софийска, Емил Милев, починалият Димитър Митрев и Мартин Валентинов Димитров, придвижвайки се с автомобил, върху който били поставили синя полицейска лампа, облечени с дрехи с надписи „Полиция“, с поставени маски на лицето и представяйки се за полицейски служители, спрели лек автомобил, управляван от турски гражданин. Използвайки сила и заплашвайки го с оръжие – автомат Калашников и пистолет ЧЗ, тримата отвлекли турския гражданин, поставили му белезници и се отдалечили от мястото на спирането.

Придвижили се със собствения си автомобил и с автомобила на турския гражданин на около 2 км. от автомагистралата в гориста местност. Там Милев, Митрев и Димитров нанесли множество удари с ръце и крака по тялото и главата на отвлечения, заплашвали го с оръжие и му отнели 5000 евро.

След това завързали турския гражданин с въже за дърво, а автомобила на турския гражданин залели с бензин и го запалили.

За тези деяния на Емил Милев и Мартин Димитров е повдигнато обвинение за отвличане, грабеж и за палеж на лекия автомобил на турския гражданин.

При отдалечаване от мястото на грабежа и палежа на автомобила, Милев, Митрев и Димитров били пресрещнати от полицейски патрули, извършващи по същото време специализирана полицейска операция за противодействие на магистралните грабежи. За да успеят да избягат, Емил Милев открил автоматичен огън към полицаите. Насочил стрелбата си към намиращия се най-отпред полицейски служител, но не успял да го уцели, въпреки множеството изстрели, които попаднали в полицейските автомобили. В отговор това и полицейските служители започнали да стрелят, при което Митрев бил наранен смъртоносно.

Емил Милев е направил опит да убие полицейски служител с автомат "Калашников", но деянието му останало недовършено по независещи от него причини – служителят успял бързо да се прикрие зад полицейския автомобил.

Емил Милев, Лазарин Лазаров и Едуард Павлов са привлечени като обвиняеми и за извършения на 12.03.2010 г. грабеж на 136 072 лева от банка „Прокредитбанк България" АД – клон Люлин.

Тримата обвиняеми предварително осъществили наблюдение на банковия клон, на инкасовия автомобил, на хората които пренасят парите. Въоръжени с автомат Калашников, пистолети, автоматичен пистолет марка Узи и пушка помпа и с поставени черни маски на главите, на 12 март 2010 г. около 19.00 часа нападнали служителя на банката, който пренасял парите от банката към инкасовия автомобил, нанесли му множество удари, насочили оръжията си към него, и му взели оръжието. Опитали се да му поставят белезници, но не успели. Взели парите и избягали.

За извършения на 12 март въоръжен грабеж Милев, Павлов и Лазаров са привлечени като обвиняеми и предаден на съд.

На Емил Милев е повдигнато обвинение и за извършения на 22.07.2010 г. въоръжен грабеж на 5440 лв. от бензиностанция ОМВ Автокам, находяща се в гр. София, бул. Ботевградско шосе №264. Емил Милев, въоръжен с автомат Калашников и с черна маска на главата, нанесъл удари по служителя на бензиностанцията и накрал посетителите да легнат на земята. При извършване на престъплението заедно с Милев е имало още две лица, които се издирват.

Емил Милев и Мартин Димитров са предадени на съд за въоръжен грабеж, извършен на 21 август 2012 г. в бензиностанция Круиз 77, находяща се в град Бухово. Двамата влезли в бензиностанцията, насочили пистолети към служителката и заплашвайки я с убийство взели от касата 1370 лв.

По делото са разпитани 80 свидетели, сред които и такива с тайна самоличност. Назначени са множество експертизи. Иззети са голямо количество веществени доказателства.

Емил Милев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, Едуард Павлов с „Домашен арест“, Мартин Димитров с „Подписка“, а Лазарин Лазаров – „Гаранция в пари “ в размер на 2 000 лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст