ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Започват проверки за неправомерни адресни регистрации в Бургаска област

Община Бургас

Комисия, назначена със заповед на областния управител Вълчо Чолаков, ще проверява има ли нарушения при извършването на адресни регистрации в общините на територията на област Бургас. Проверките стартират в община Средец след сигнал до Областна администрация, излагащ съмнения, че се нарушава Закона за гражданската регистрация.

Служители на губернатора, съвместно с ОД на МВР ще проверяват досиетата на гражданите, регистрирани в периода между 01.01.2015 – 30.04.2015, като  ще се следи налични ли са всички изискуеми документи. Съгласно Закона областният управител има контролни правомощия и може да издава наказателни постановления. Отново по сигнал е изискана и информация от общинската администрация в Несебър. В кратък срок от там трябва да изпратят данни за длъжностните лица осъществяващи приемането и обработката на документи, самите заявления и документи представени от регистрираните  лица и всички други доказателства за легитимност на процедурата.

Днес комисията, съвместно с представители на МВР, са в община Средец, когато приключим с проверките, ще ви уведомя какви са ми впечатленията. Смятам, че в рамките на три-четири дни с едната община ще сме приключили.

Преди 10 дни в община Несебър проверка за незаконни адресни регистрации започна и Окръжната прокуратура в Бургас. Очаква се резултатите да бъдат обявени днес. Целта на проверките е да не се допусне опорочаване на местните избори през есента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст