Новите шефове на варненската полиция наказани с уволнение и порицание

МВР

Новоназначеният заместник-началник на полицията във Варна е трябвало да освободи поста си още преди година заради сериозно нарушение, а шефът му – да бъде порицан. Това разкри екипът на предаването „Господари на ефира”. По документи настоящият заместник-началник Никола Панчев е бил наказан с уволнение след скандал в столичното Първо РПУ. През април миналата година служители на реда обвиниха момче и момиче в хулиганство, твърдейки, че Александра Стоилова се е нахвърлила върху един от полицая Кристиян Стоянов и му скъсала униформата. Това станало в опит да защити приятеля си.

Запис от охранителна камера в полицейското управление, излъчен в „Господари на ефира”, обаче доказа, че „потърпевшият” пазител на реда сам е скъсал пагона си.

Опитът за измама беше прикрит както от Панчев, така и от началника му Даниел Пашов, който в момента е начело на варненската полиция. А след скандалния случай от преди повече от година е получил дисциплинарно наказание „порицание”.

Ръководството на полицията в морската ни столица беше сменено преди дни след разкритията за масово и безнаказано забогатяване на джебчии в градчето Игнатиево.

Миналата седмица вътрешният министър Румяна Бъчварова похвали Панчев и Пашов за работата им във Варна. Тя увери, че за краткото време, откакто двамата заемат новите си длъжности, в системата на областната полиция са настъпили сериозни подобрения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст